Brunch Wielkanocny - Jaś Wędrowniczek - Rymanów

2018-03-20 Brunch Wielkanocny

25.03.2018r. odbył się:

BRUNCH WIELKANOCNY

 

Cena: dorośli – 68 zł/ osoba… i jesz, ile chcesz…. dzieci – 35 zł (do lat 7)

Moc wielkanocnych specjałów  z całego świata.

Specjalnie dla Państwa zagra zespół KREMENAROS
Oprócz wspaniałej muzyki karpackiej, zaprezentuje nam gawędy Beskidu i Bieszczadów.

Dodatkowo będziemy malować największą Jaśkową pisankę, zdobić wiosenne i Wielkanocne motywy.

Prosimy o wcześniejszą rezerwację miejsc.

KONTAKT – RECEPCJA, TEL.: 13 43 567 33, 603 364 444

hotel@jas-wedrowniczek.pl


 Zupy:
  • Grecka zupa z pasty sezamowej
  • Neapolitańska zupa Minestra di Pasqa
  • Tradycyjny żur Wielkanocny na zakwasie  z białą kiełbasą
  • Szkocka zupa marchwiowa z kolendrą i śmietaną
  • Polska zupa Krzonówka
  • Krem cebulowo- oscypkowy z chipsem bekonowym

Mięsiwo:

  • Afrykański pieczony ryż z wołowiną
  • Chorwacka pasticada
  • Orange baked ham– amerykańska szynka w pomarańczach
  • Biała kiełbasa duszona po celestyńsku
  • Pieczona jagnięcina po grecku z bakłażanem i pomidorami
  • Szynka z kością w morelowo- musztardowej glazurze
  • Królik duszony w cydrze z musztardą francuską
  • Duszona baranina po turecku z rozmarynem
  • Kaczka faszerowana  po Niemiecku

Ryby:

  • Hiszpańskie oldaditos de Pavía
  • Łosoś w galarecie z marchewka i selerem
  • Babka z ryby  z kaparami
  • Marynowany w cukrze cytrusowym łosoś szkocki
  • Pasztet z wędzonego pstrąga
  • Jesiotr gotowany w emulsji z białego wina na pęczotto z burakami

Zakąski :

  • Argentyńska tarta pascualina tarta z jajkiem na twardo, szpinakiem, czosnkiem i serem białym.
  • Jajka faszerowane avocado
  • Jajka faszerowane wędzoną rybą
  • Ser jajeczny  – podkarpackie smaki
  • Wielkanocny mięsny zawijaniec z jajkiem w cieście francuskim
  • Pieczenie i kiełbasy domowe  z chrzanem
  • Boczek rolowany faszerowany z kminkiem
  • Pasztet pieczony z królika w galaretce winno-żurawinowej
  • Pasztet z soczewicy
  • Pasztet kuminowy z morelami
  • Szynka z kremem chrzanowym w galarecie
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka Grzybowa Polana
  • Sałatka śledziowo-buraczana  z kiełkami
  • Ćwikła z chrzanem

Słodkości :

  • Hiszpańskie torrijas, słodkie grzanki maczane w mleku i smażone na patelni z cukrem i cynamonem
  • Kulicz rosyjska babka z dodatkiem  migdałów, kandyzowanych owoców, orzechów czy rumu.
  • Pacha Wielkanocna
  • Greckie ciasteczka koulourakia
  • Tartaletki migdałowe z masą cytrynową
  • Mazurek kajmakowy z orzechami
  • Easter Ring Cake – ciasto brazylijskie
  • Folar drożdżowy z Potrugalii
  • Berneńskie ciasto z sosem truskawkowym
  • Babka piaskowa
  • Tradycyjny sernik wielkanocny

Pieczywo mix

Kawa, herbata, napoje zimne, wino, piwo, alkohole – płatne oddzielnie.